Pleinontmoeting, december 2021

Pleinontmoeting, december 2021

Een van de 7 gangmakers van Asset Based Community Development is het organiseren van ontmoeting. Het bij elkaar brengen van bewoners. Zodat ze zich tot elkaar kunnen verhouden. En ze kunnen delen wat ze van hun leven in de buurt vinden. Wat ze gemeen hebben, waar het schuurt. Ze leren en horen van elkaar wat de buurt hen biedt. En wat ze elkaar, onderling, allemaal te bieden  hebben. Door ontmoeting kan ‘van het één het ander komen’.

In december 2021 kwamen 40 buurtbewoners samen op het schoolplein. De tieners en jongeren verzorgden hapjes en in een grote kerstboom werden wensen voor de buurt gehangen. Bewoners ontmoetten elkaar en hadden geanimeerde gesprekken. De rode draad? Overstegen wil af van het negatieve imago! Bewoners willen de komende anderhalf jaar samen de schouders eronder zetten om hier een kentering in teweeg te brengen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven