Zomerstegen 2023 van start!

Zomerstegen 2023 van start!

Terwijl Zomerstegen 2022 voor veel bewoners in Overstegen nog vers in het geheugen ligt, is vorige week editie 2023 alweer gestart! Gedraaid door en voor bewoners, met wat hulp van onder andere Jovanka van Homespot, jongerenwerker Tom van Buurtplein en wijkverbinder Nicole.

Het startte met Crazy 44. De buurtkinderen voerden samen allemaal verschillende ‘Crazy’ opdrachten uit. Filmpjes maken, op de foto met de hond van een bewoner enzovoorts. De week erna was er op 18 juli een voetbalmiddag. Ruim 30 kinderen gingen de strijd met elkaar aan in allerlei verschillende voetbalspelletjes.

 
Zelf van alles voor de buurt doen
En vandaag is het 19 juli en is er wéér wat te doen. Het Zomerstegen-programma is gevarieerd en bomvol! Er staat een enorme opblaasbare stormbaan. Door de regendreiging is deze opgebouwd in de sportzaal aan de Houtsmastraat. Hij past er ternauwernood in. Alles wat er gebeurt draait door bewoners. De ouders die er zijn, helpen de kinderen. Ze appen weer andere ouders, waardoor er een constante stroom van nieuwe buurtkinderen over de stormbaan heen gaat. De ouders staan gezellig met elkaar te kletsen. Wijkregisseur Rody Poelhuis is er ook. Hij praat met twee moeders. Een van hen zegt trots te zijn op wat er allemaal gebeurt: “Het is mooi dat we nu zelf van alles voor de buurt doen. Eerder klaagden we vooral dat er niks te doen was.” De grote kinderen hebben de stormbaan na een tijdje wel gezien. Ze gaan lekker voetballen op het plein voor Homespot. Het valt wijkverbinder Nicole op dat ze iedere keer weer nieuwe gezichten ziet. Dat komt mede door Joël en Sharon die vandaag ook van de partij zijn en een groot netwerk hebben in de Plattedakenbuurt. Bewoners Miranda en Roy mobiliseren ook veel mensen en helpen graag met alles mee.
 
Meehelpen
Meehelpen is ook wat Cheméne (20), Ciara (15) en Shen You (20) doen. Ze voetballen vaak in de buurt met een vaste groep. Jongerenwerker Tom van Buurtplein komt vaak een kijkje nemen. Hij vroeg de jongeren of ze dit jaar wilden meehelpen met Zomerstegen. En dat is wat ze nu doen. Cheméne: “Vandaag houden de boel in gang en snijden we fruit voor de kinderen. We helpen de hele zomer mee!” Ciara doet dat naast een bijna fulltime baan bij La Cubanita. “Als kind was ik hier al actief. We zijn graag met een groep buiten en vinden het leuk en nuttig dat we dit samen kunnen doen als we vrij zijn. We helpen zo’n twee a drie keer per week mee. Dat kan prima, want ik ben al op vakantie geweest.” Shen You: “Ik vind het vooral leuk dat we dit met bekenden onder elkaar kunnen doen.” Ciara weet steeds welke activiteit er op het programma staat, want haar moeder helpt ook vaak mee als er wat leuks te doen is. En zij geeft het dan door. Haar moeder blijkt Marjolijn te zijn, vanuit Noord. Daar is even geen plek voor activiteiten. “Klopt, in de Palettuin staat nu veel groen, daar kunnen we nu niet terecht. Zeker niet met zo’n enorme stormbaan. Maar het is ook wel gezellig hier te zijn.”

Meer weten over Zomerstegen en de activiteiten?
En zo is Zomerstegen van start gegaan. Wil je weten welke activiteiten er nog meer zijn? Houd dan de Facebook-pagina van Nicole (zoek in Facebook op: Wijkverbinder Overstegen) in de gaten!

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven