“Het leuke is dat ik steeds weer nieuwe gezichten zie!”

“Het leuke is dat ik steeds weer nieuwe gezichten zie!”

In een eerder artikel, en in een podcast, vertelden Sharon en Joël over hun dansactiviteiten. Hoe ze razendsnel een succesvolle Zumba-club in de wijk zijn gestart. In een paar weken is de groep uitgegroeid tot 35 kinderen van alle leeftijden. Maar Sharon heeft een hoofd vol ideeën. En dus heeft ze inmiddels contact gehad met Jessica van de moestuin in de Caenstraat. En organiseerden ze, samen met Joël, op Goede Vrijdag paasactiviteiten bij de Zumba-club.

Haar bonusmoeder en vader waren ook van de partij, verkleed als Paashaas. Er was een Apenkooi-circuit uitgezet en uiteraard werden er eieren verstopt! Het was weer een typisch voorbeeld van hoe ABCD werkt; je wéet dat van het een het ander komt. Het start met een idee voor Zumba, dan is er Pasen, de groep is inmiddels aangehaakt bij Kingsday en gaat meedoen met Zomerstegen!

 

Ontmoeting en gezelligheid
Op tweede paasdag waaide het hard, maar was het gelukkig droog. Mooie omstandigheden voor de Pleinactiviteiten. Voor Homespot kwamen tientallen bewoners samen voor ontmoeting, gezelligheid, een gezamenlijke lunch en tal van activiteiten. Zoals een vraag- en antwoordspel over Pasen en het versieren van potjes om zaadjes in te zaaien. Pasen staat per slot van rekening voor ‘een nieuw begin. De bewoners zochten samen naar Het Geheim van de Paastaart, er was een eierlooprace en voor de jongeren een klein voetbaltoernooi. Klein, zodat niemand lang op zijn beurt hoefde te wachten. Om 12:30 werd er samen geluncht, waarna de activiteiten weer verder gingen.

Steeds meer bewoners haken aan
En natuurlijk komt ook hier weer van het een het ander. Want door Zomerstegen en de Pleinfeesten met Kerstmis en Pasen willen steeds meer mensen zich actief inzetten en activiteiten organiseren. En dus is er in de meivakantie ook weer een heel programma. Met een groter voetbaltoernooi, voor alle leeftijden. Gekeken wordt of dat in de zaal van de Rozengaarde kan, zodat er meer kinderen mee kunnen doen. Naast het voetbaltoernooi is er bijvoorbeeld ook een meidenmiddag. Dat kan allemaal ontstaan omdat er steeds meer bewoners aanhaken. Niet als vrijwilliger, maar als actieve bewoners. Mensen die het samen nog leuker willen maken in hun buurt. En zich inzetten voor meer gezelligheid en saamhorigheid. Samen vormen ze een team, waarbinnen iedereen gelijk is.

Steeds drukker
Daan Bod is al veertig jaar bewoner in Overstegen. Hij is er nagenoeg altijd bij als er iets te doen is in ‘zijn’ buurt. Zo ook tijdens het paasfeest. Hij sprak nog even kort met wijkverbinder Nicole, die hij altijd tegenkomt als er iets te doen is in de buurt. Daan: “Leuk om te zien dat jij er iedere keer bij bent. Ik hoef maar mijn flat uit te rollen, maar jij moet er iedere keer een inspanning voor doen. Wat ik ook vandaag weer zo mooi vind om te zien, is dat het iedere keer weer drukker is dan bij de vorige activiteit. En het leuke is ook dat ik steeds weer nieuwe gezichten zie.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven