Kuierwandeling leidt direct tot verbinding

Kuierwandeling leidt direct tot verbinding

Op 29 september jl. trokken verschillende bewoners hun beste wandelschoenen aan. Met elkaar gingen ze op weg voor een Kuierwandeling. Buurtcoach Susan Visser van Buurtplein vertelt er meer over.

“Tijdens de lockdowns, in coronatijd, zag ik veel eenzaamheid onder ouderen. Ik bedacht hoe we ze weer met anderen in verbinding konden brengen. Zo is vorig jaar de Kuierwandeling geïntroduceerd. Met liefst 28 deelnemers die allen vroegen of we dit volgend jaar weer zouden doen. Samen met SportID hebben we dat weer opgepakt. Afgelopen maand was het zover. De picknick, die erbij hoort, is verzorgd door de groep jongeren van Homespot en deelnemers van het MAC in De Daele. Zo konden jong en oud elkaar weer ontmoeten, iets wat best belangrijk is hier in de buurt.”

Mogelijk-maker
“Wij hebben de flyer gedrukt, de deelnemers gemobiliseerd en begeleid naar het park. Onder de deelnemers waren ook wat mensen die zich normaal niet graag in een groep voegen, maar wel veel buiten zijn. Een van hen maakt kaartjes in zijn vrije tijd en vroeg of hij deze mocht uitdelen aan de deelnemers. En er liep een jongere mee die graag iets voor ouderen wil doen. Hond uitlaten, boodschappen doen, met hen wandelen, dat soort dingen. Daarom moedigde ik hem aan mee te lopen en gesprekjes aan te knopen. Mooi was dat hij tijdens de picknick de jongeren ontmoette en hij nu mogelijk in het voorjaar een sportieve workshop Boemerang gaat verzorgen. Zo zie je tijdens zo’n Kuierwandeling een mooie mix ontstaan tussen mensen die elkaar van alles te bieden hebben. Dan komen dingen van de grond en kunnen de deelnemers uiteindelijk zelf verder bouwen. Ik blijf aangehaakt als mogelijk-maker. Door gebruik te maken van de contacten die ik heb en verbindingen te leggen.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven